Online Groenekerkenavonden

GroeneKerken inspireert, informeert en stimuleert om met elkaar aan de slag te gaan. Geef je op voor de online GroeneKerkenavonden en ontmoet groengelovige christenen.

10 december 2020: Bewust inkopen doen
14 januari 2021: Geloof en inspiratie
Februari 2021: Beleid en aanpak
Maart 2021: Energie en klimaat

Webinar Bewust inkopen

Datum: 10 december 2020
Tijdstip: 20:00-21:30 uur

GroeneKerken organiseert een online workshop over bewust inkopen als kerk. Hoe maken jullie keuzes? Wat voor overwegingen laat je meespelen? Laat je, zo net voor de kerst, inspireren door Alfred Slomp, bekend van de workshop ‘God in de supermarkt’. Door middel van diverse opdrachten en gesprekken wordt je aan het denken gezet over je mogelijkheden. Na deze avond maak je gegarandeerd andere keuzes dan daarvoor. Er is ruimte voor 50 deelnemers in deze online bijeenkomst, dus meld je snel aan via onderstaand formulier.

Webinar Geloof en inspiratie

Datum: 14 januari 2020
Tijdstip: 20:00-21:30 uur
In dit webinar bieden we inspiratie voor duurzaam leven en kerk-zijn. Denk je ook wel eens: het helpt toch niet wat wij doen en hoor je allerlei andere bezwaren? Theanne Boer, diaken, tekstschrijver, auteur, bladenmaker, columnist vertelt hoe zij hier mee omgaat en hoe de Bijbel haar inspireert om toch volop voor duurzaamheid te gaan.
Peter Wesstein, duurzame diaken uit Naaldwijk vertelt hoe hij eerst persoonlijk een beweging naar duurzaamheid maakte en vervolgens zijn kerk meekreeg. Maak kennis met gelijkgestemden uit het hele land in deze online bijeenkomst. Meld je aan via onderstaand formulier.

Webinars terugkijken:

Thema Schepping & Natuur, met Niels de Zwarte (GroeneKerken)
Thema Omgaan met geld, met Koert Jansen (GroeneKerken)
Duurzaam Denken en Doen in de kerk, met Annemarthe Westerbeek (Veerkrachtige Kerk)
Video over diaconie en duurzaamheid, met werkgroep duurzaamheid PKN Oosterbeek-Wolfheze (GroeneKerken)

Het interactieve deel van de webinars is wegens privacyredenen niet opgenomen.

Aanmeldformulier