GroeneKerken inspireert, informeert en stimuleert om met elkaar aan de slag te gaan. Meld je aan voor de webinars en ontmoet groengelovige christenen.

Planning

Donderdag 27 januari 2022: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Donderdag 24 februari 2022: Een groene viering organiseren

Webinar: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Datum: donderdag 27 januari 2022
Tijd: 20:00-21:30, via Zoom (link volgt na opgave)

Steeds meer mensen, waaronder veel jongeren, voelen zich boos of ontmoedigd als ze denken aan de toekomst. Misschien herken je dit ook bij jezelf of de mensen om je heen. We doen te weinig om klimaatverandering tegen te gaan. Wat staat ons en de generaties na ons nog te wachten?

In dit webinar kijken we samen naar ons gevoel, onze ‘eco-emoties’. En ook onderzoeken we hoe we hiermee om kunnen gaan, in het licht van de Bijbel. Welke hoop putten we uit Gods woord?

De inleiding wordt verzorgd door Robert Doornenbal. Hij geeft les op het Luthers theologisch seminarie in Hong Kong, vanuit Kerk in Actie, en is predikant in Houten. Na zijn verhaal gaan we met elkaar in gesprek.

Opgeven kan via het formulier onderaan deze pagina.

Webinar: Een groene viering organiseren

Datum: donderdag 24 februari 2022
Tijd: 20:00-21:30, via Zoom (link volgt na opgave)

Wil je in je kerk graag meer mensen enthousiast maken voor de schepping en duurzaamheid? Dan is het houden van een scheppingsviering of themadienst een mooie manier. In deze webinar kijken we samen wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit voorbereidt.

Opgeven kan via het formulier onderaan deze pagina.

Webinars terugkijken

De sprekers van de webinars kun je hieronder terugluisteren:

Thema Energie & Klimaat, met Teus van Eck
Thema Energie & Klimaat, met Rinus Scheele
Thema Energie & Klimaat, met Jelle Vegt
Thema Beleid & Aanpak, met Johan van Dalen
Thema Beleid & Aanpak, met Gees Hummel
Thema Geloof & Inspiratie, met Theanne Boer en Peter Wesstein
Thema Schepping & Natuur, met Niels de Zwarte
Thema Omgaan met geld, met Koert Jansen
Duurzaam Denken en Doen in de kerk, met Annemarthe Westerbeek (Veerkrachtige Kerk)
Video over diaconie en duurzaamheid, met werkgroep duurzaamheid PKN Oosterbeek-Wolfheze

Het interactieve deel van de webinars is wegens privacyredenen niet opgenomen. Ook is het interactieve webinar ‘God in de Supermarkt’ is wegens privacyredenen niet terug te kijken. Lees hier het verslag van de avond.

Webinars bespreken in jouw kerk

De webinars zijn goed te gebruiken voor een bijeenkomst met jouw kerkleden of met de leden van de werkgroep. Dit kan zowel in een fysieke bijeenkomst als via Zoom. Laat eerst het filmpje zien en ga vervolgens met elkaar (in groepjes) in gesprek over de vragen die we hebben opgesteld. Bekijk hier de vragen: Bespreking webinars – GroeneKerken

Aanmeldformulier

Alle webinars zijn via het online programma Zoom. De benodigde weblink ontvang je na aanmelding op de dag van het webinar.