GroeneKerken inspireert, informeert en stimuleert om met elkaar aan de slag te gaan. Meld je aan voor de webinars en ontmoet groengelovige christenen.

Hoe worden we een groene kerk? – donderdag 21 oktober 2021, 20:00 – 21:30 uur

Wil jij met je kerk actief aan de slag met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van je eigen gemeenschap, maar weet je niet waar te beginnen? Dan ben je bij GroeneKerken aan het juiste adres!

Projectleider Hanna van der Horst laat je tijdens dit webinar graag zien waarom het belangrijk is om als kerk te werken aan herstel voor de schepping. Ook vertelt ze hoe je dat kunt doen: we delen verhalen van andere kerken en manieren waarop je als kerk een start kunt maken met duurzaamheid. Ook kun je jouw vragen stellen.

We ontmoeten je graag op 21 oktober!

• Datum en tijd: 21 oktober 2021 van 20:00 – 21:30 uur
  • Via ZOOM (link ontvang je na opgave).
  • Aanmelden graag uiterlijk 19 oktober via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Webinars terugkijken

De sprekers van de webinars kun je hieronder terugluisteren:

Thema Energie & Klimaat, met Teus van Eck
Thema Energie & Klimaat, met Rinus Scheele
Thema Energie & Klimaat, met Jelle Vegt
Thema Beleid & Aanpak, met Johan van Dalen
Thema Beleid & Aanpak, met Gees Hummel
Thema Geloof & Inspiratie, met Theanne Boer en Peter Wesstein
Thema Schepping & Natuur, met Niels de Zwarte
Thema Omgaan met geld, met Koert Jansen
Duurzaam Denken en Doen in de kerk, met Annemarthe Westerbeek (Veerkrachtige Kerk)
Video over diaconie en duurzaamheid, met werkgroep duurzaamheid PKN Oosterbeek-Wolfheze

Het interactieve deel van de webinars is wegens privacyredenen niet opgenomen. Ook is het interactieve webinar ‘God in de Supermarkt’ is wegens privacyredenen niet terug te kijken. Lees hier het verslag van de avond.

Webinars bespreken in jouw kerk

De webinars zijn goed te gebruiken voor een bijeenkomst met jouw kerkleden of met de leden van de werkgroep. Dit kan zowel in een fysieke bijeenkomst als via Zoom. Laat eerst het filmpje zien en ga vervolgens met elkaar (in groepjes) in gesprek over de vragen die we hebben opgesteld. Bekijk hier de vragen: Bespreking webinars – GroeneKerken