Verlagen aansluitwaarde

Voor elke aansluiting die u heeft betaald u netwerkkosten. Deze kosten bestaan uit een vastrecht en een capaciteitstarief, dit laatste tarief wordt betaald voor transport van elektriciteit en gas. Tot 2009 waren de transportkosten gedeeltelijk afhankelijk van het energieverbruik, vanaf 2009 is echter het capaciteitstarief ingevoerd; een tarief dat onafhankelijk van het verbruik is. Het capaciteitstarief is gebaseerd op de grootte van uw aansluiting. In het verleden werden aansluitingen vaak groter aangebracht dan nodig, er hoefde immers niet een jaarlijkse bijdrage voor betaald te worden. Omdat het tegenwoordig wel zo is kan het verstandig zijn om na te gaan in hoeverre uw bedrijvigheid en stroombehoefte aansluiten bij de uw aansluitwaarde.

 

Indien de aansluitwaarde te groot is kan het voordelig zijn om deze te laten verlagen. Verlagen van de aansluitwaarde regelt u via uw netbeheerder, deze kan u ook vertellen wat de kosten hiervoor zijn. U kunt via een overzicht van alle netbeheerders voor elektriciteit en gas uitzoeken wie uw netbeheerder is.

 

VRAGEN OVER HET VERLAGEN VAN DE AANSLUITWAARDE?

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over het verlagen van uw aansluitwaarde, dan kunt u contact opnemen met Hellemans Consultancy voor onafhankelijk advies.