GroeneKerkendag 2019 – 5 oktober 2019

Groen Geloven vindt plaats in het Dominicanenklooster in Zwolle. Vanaf het station Zwolle is de locatie goed bereikbaar.

De GroeneKerkendag biedt dit jaar weer een afwisselend programma. In de ochtend kan je luisteren naar inspirerende speeches van o.a. Reinier van den Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort over wat de Bijbel zegt over ecologische gerechtigheid. Tussendoor worden voorbeelden gedeeld van groene acties en gaan we creatief aan de slag met de ontvangen inspiratie.

Duurzame proeverij en verdiepende colleges

In de middag kan je interactief kennis maken met een duurzaam product of initiatief naar keuze. Het middagprogramma is een programma op maat. Je stelt het ter plekke zelf samen. Je kunt kiezen uit meer dan tien onderwerpen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘God in de supermarkt’, ‘de nieuwe beurskoers’, ‘leven zonder afval’ of ‘monumentale kerkpanden’ tot ‘subsidies voor zonnepanelen’. Ben je meer op zoek naar stevigere kost? Dan is er in plaats van de proeverijen ook de mogelijkheid om een college te volgen.

Lunch en borrel inbegrepen

Uiteraard is aan de nodige versnaperingen gedacht. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden. De dag sluit af met een duurzame borrel (inclusief bierproeverij). Zowel lunch als borrel zijn geheel bij de prijs inbegrepen.

Bekijk het hele programma hier.