Programma Groen Geloven

Programma

Groen Geloven is een zeer geschikte gelegenheden om medestanders te ontmoeten en meer te ontdekken over hoe ons geloofsleven onlosmakelijk is verbonden met duurzaamheid.

09.30 uur: ontvangst en start programma
We heten u graag van harte welkom in het Dominicanenklooster in Zwolle. Het team van Groen Geloven ontvangt u met koffie en thee. Het hoofdprogramma start om 10.00 uur, onder leiding van dagvoorzitter Dorina Nauta. Foto: Dominicanenklooster Zwolle

10.00 uur: opening, korte toespraken, muziek en creatief aan de slag
De dag biedt een afwisselend ochtendprogramma bestaande uit inspirerende speeches van o.a. Reinier van den Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort over ecologische gerechtigheid. Tussendoor is er muziek en worden voorbeelden gedeeld van groene acties en gaan we creatief aan de slag met de ontvangen inspiratie.

12.00 uur: proeverij (ronde 1)
Tijdens de proeverij maakt je op interactieve wijze kennis met een duurzaam product of initiatief. Het middagprogramma is een programma op maat. Je stelt het ter plekke zelf samen. In vier rondes kan je aan de slag met onderwerpen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’ tot ‘God in de supermarkt’.

12.00 uur: colleges (ronde 1)
Ben je meer op zoek naar stevigere kost? Dan is er in plaats van de proeverijen ook de mogelijkheid om een college te volgen. De hoofdsprekers van de dag zullen een verdiepingsslag bieden van het thema dat zij ’s ochtends hebben gepresenteerd.

12.30 uur: proeverij (ronde 2)
Tijdens de tweede ronde maak je een keuze uit 1 van de 12 onderwerpen. Kies bijvoorbeeld voor ‘leven zonder afval’ of ‘subsidies voor zonnepanelen’.

13.00 uur: Lunchpauze
Uiteraard is aan de nodige versnaperingen gedacht. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden.

14.00 uur: colleges (ronde 2)
Maak een keus uit 1 van de 3 verdiepende colleges van de sprekers die je in de ochtend een korte inleiding hebt horen geven.

14.00 uur: proeverij (ronde 3)
Maak een keus uit 1 van de 12 onderwerpen. Wil je deze keer alles weten over ‘kansen voor natuur in kerktuinen en kerkgebouwen’ of over het initiatief ‘Buurauto’ en de mogelijkheid om een elektrische auto te delen met je buurt?

14.30 uur: proeverij (ronde 4)
Maak een keus uit 1 van de 12 onderwerpen. Krijg antwoord op de vraag: ‘waar koop ik eerlijke kleding’ of leer hoe je doormiddel van ‘storytelling’ het verhaal van verduurzaming aan gemeenteleden kunt vertellen.

15.00 uur: Plenaire afsluiting en netwerkborrel
De dag sluit af met een duurzame borrel (inclusief bierproeverij). Zowel lunch als borrel zijn geheel bij de prijs inbegrepen.