Programma Groen Geloven

Programma

09.30 uur: ontvangst en start programma
Vanaf 09.30 uur bent u van harte welkom in het Dominicanenklooster in Zwolle. Het team van Groen Geloven ontvangt u met koffie en thee.
Het hoofdprogramma start om 10.00 uur, onder leiding van dagvoorzitter Dorina Nauta.

10.00 uur: opening, korte toespraken, muziek en creatief aan de slag
De dag biedt een afwisselend ochtendprogramma bestaande uit inspirerende speeches van o.a. Reinier van der Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort over ecologische gerechtigheid. Tussendoor is er muziek en worden voorbeelden gedeeld van groene acties en gaan we creatief aan de slag met de ontvangen inspiratie.

12.00 uur: proeverij (ronde 1)
Tijdens de proeverij maakt je op interactieve wijze kennis met een duurzaam product of initiatief. Het middagprogramma is een programma op maat. Je stelt het ter plekke zelf samen. In vier rondes kan je aan de slag met onderwerpen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘God in de supermarkt’, ‘de nieuwe beurskoers’, ‘leven zonder afval’ of ‘monumentale kerkpanden’ tot ‘subsidies voor zonnepanelen’.
12.00 uur: colleges (ronde 1)

Ben je meer op zoek naar stevigere kost? Dan is er in plaats van de proeverijen ook de mogelijkheid om een college te volgen. De hoofdsprekers van de dag zullen een verdiepingsslag bieden van het thema dat zij ’s ochtends hebben gepresenteerd.

12.30 uur: proeverij (ronde 2)
Maak een keus uit 1 van de 12 onderwerpen

13.00 uur: Lunchpauze
Uiteraard is aan de nodige versnaperingen gedacht. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden.

14.00 uur: colleges (ronde 2)
Maak een keus uit 1 van de 3 colleges
14.00 uur: proeverij (ronde 3)
Maak een keus uit 1 van de 12 onderwerpen

14.30 uur: proeverij (ronde 4)
Maak een keus uit 1 van de 12 onderwerpen

15.00 uur: Plenaire afsluiting en netwerkborrel
De dag sluit af met een duurzame borrel (inclusief bierproeverij). Zowel lunch als borrel zijn geheel bij de prijs inbegrepen.
Groen Geloven is een zeer geschikte gelegenheden om medestanders te ontmoeten en meer te ontdekken over hoe ons geloofsleven onlosmakelijk is verbonden met duurzaamheid.