Meld uw gemeente aan als groene kerk

Duurzaamheid is een veelgehoord begrip – ook in de kerk. Van verkooptafel voor fairtradeproducten tot een stevig beleid over hoe duurzaam de kerk wil zijn. In andere kerken ligt de nadruk op verwondering over de Schepping en zorg voor de natuur.

En vele – zo niet alle – kerken zien om naar mensen die lijden onder de gevolgen van armoede en onrecht. Naast het bidden en geven van geld voor diaconale projecten, is er een groeiende vraag naar meer doen dan dat. Of beter gezegd; meer doen dan dat.

Met de GroeneKerkenactie willen Kerk in Actie en Tear stimuleren dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

kennismaken met de groene kerken actie? Download ons start- pakket

Download startpakket