Thema: Energie en Klimaat
Datum: 18 maart 2021
Tijdstip: 20:00-21:30 uur

Vinden jullie als kerk de medemens en de schepping belangrijk? Dan hoort daar een duurzaam kerkgebouw bij! Maar hoe pak je dat aan?

In dit webinar gaat Teus van Eck met jullie aan de slag en nemen we de tijd om ervaringen en vragen met elkaar te delen. Teus heeft 40 jaar ervaring in de wereld van energie en milieu en werkte mee aan de toolkit van GroeneKerken. Vervolgens geeft Rinus Scheele, gemeentelid van de Brinkstraatkerk in Bennekom een inkijkje in de uitkomsten van een landelijk onderzoek naar duurzame kerkverwarming.

Tijdens het webinar:

  • Geeft Teus een overzicht van de stand van zaken rond energiebesparing en verduurzaming en onze eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden.
  • Laat Teus zien hoe je dit kan toepassen in je kerk:
  • Gaat Teus in op wat individuele kerkleden aan verantwoordelijkheden en mogelijkheden hebben op het gebied van energie, milieu en klimaat.
  • Vertelt Rinus Scheele over een landelijk onderzoek wat hij en David Ketel gedaan hebben naar duurzame kerkverwarming met de KMS methode in zestig qua leeftijd en bouw heel verschillende kerken.
  • Gaan we met elkaar in gesprek om elkaar te helpen en te inspireren de volgende stap te zetten.

Dit webinar is voor jou als je wilt weten hoe je als kerk of indiviwww.groenekerken.nl/webinarsdueel duurzame stappen kunt zetten op het terrein van energieverbruik. Meld je uiterlijk 15 maart aan via www.groenekerken.nl/webinars.