Kerken luiden op 1 december om twee voor twaalf ’s middags de noodklok voor het klimaat. Doet uw kerk mee? Op initiatief van Greenpeace geven we hiermee een gezamenlijk boodschap af, vlak voor de internationale klimaattop in Polen: Dit is het moment om vaart te maken met een omslag naar een duurzame samenleving. Honderd kerken en andere gemeenschappen door heel Nederland doen al mee, waaronder al vijftig uit ons GroeneKerkennetwerk. Groenekerkenactie steunt dit initiatief. Meld uw kerk aan via deze link.

Heeft uw kerk geen klok? Geen nood. U krijgt dan een vlag toegestuurd. Daarmee kunt u een foto maken om te delen op social media onder de hashtag #noodklokklimaat. Wilt u zo’n vlag ontvangen? Stuur dan een mailtje naar pelle.berting@greenpeace.org

Let op:
De Raad van Kerken adviseert in het algemeen om kerkklokken niet als actiemiddel in te zetten. Mochten (lokale) kerken daarin een andere afweging maken, dan moeten zij rekening houden met het feit dat de meeste gemeentelijke verordeningen vragen dat er vooraf toestemming wordt gevraagd aan de gemeentelijke overheid. Als er toch geluid wordt, is van belang dat de gemeenschap die het gebeier zal horen vooraf gecommuniceerd heeft gekregen wat de betekenis ervan is. Zie:
https://www.raadvankerken.nl/pagina/4158/luiden_van_klokken