Jan Vroonland van de Ichthuskerk in Colmschate kwam in contact met Green Oil Recycling en dacht: ‘Dat is een mooi duurzaam initiatief voor onze kerk.’ 

Green Oil Recycling werkt samen met sportverenigingen, gemeentes, supermarkten, kerken, moskeeën en bouwmarkten om inzamelpunten te creëren waar leden, klanten en buurtgenoten flessen gebruikt frituurvet kunnen inleveren. Hiermee is een deelnemende organisatie zoals een kerk niet alleen duurzaam bezig, maar het levert ook extra inkomsten op. De containers worden kosteloos geplaatst en als ze vol zijn, komt Green Oil Recycling ze op afspraak legen. Voor elke volle kliko krijgt een kerk € 35,- en 10% extra wat besteed mag worden aan een goed doel naar keuze! 

Jan Vroonland zocht contact met de koster van zijn kerk en die vond het een prima initiatief. Vorig jaar is er een kliko gebracht en de Ichthuskerk heeft inmiddels flink wat reclame gemaakt zowel binnen als buiten de kerk. Met name rond Oud en Nieuw liep het hard met het oliebollenfrituurvet. Het duurt in Colmschate zo’n zes tot acht weken voordat een kliko vol is. Inmiddels staan er al twee kliko’s.

De opbrengst besteedt de Ichthuskerk dit jaar aan de verduurzaming van de voormalige pastorie door het plaatsten van HR++ ramen en een project Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO). 

Wil je meer weten? Of met jouw kerk ook meedoen? Voor meer informatie: