image description image description image description image description

Diverse materialen om direct mee aan de slag te gaan...

MATERIALEN

We lichten een paar materialen uit, maar verwijzen vooral naar onze uitgebreide toolkit, vol met tips en ideeën!

1. Introductiemateriaal
  2. Ter inspiratie
  3. Cursusmateriaal

1. Introductiemateriaal

Introductiefilm ‘Wij zijn een Groene Kerk’

In het kort laten zien wat het betekent om groene kerk te zijn? Gebruik dan dit filmpje .

PowerPoint GroeneKerken

Download hier de PowerPoint met uitleg over het waarom, wat en hoe van GroeneKerken. Deze presentatie helpt je bij het aangaan van het gesprek over het aanmelden als ‘groene kerk’ in je parochie of gemeente.

2. Ter inspiratie

GroeneKerken biedt een uitgebreide toolkit, op 6 thema’s.

Een van de hoofdthema’s is Geloof & Inspiratie en daar vind je allerhande materialen om mee aan de slag te gaan. Van tips voor liederen tot bijbelstudies, van creatieve werkvormen tot boeken om je te verdiepen in de groene theologie.

Ook vind je daar cursusmateriaal naar aanleiding van de dag GroenGeloven.

3.cursusmateriaal

Bekijk de materialen in onze toolkit, zoals het cursusmateriaal naar aanleiding van de Groenekerkendag Groen Geloven in oktober 2019.

Hart voor de Schepping

A Rocha biedt een programma voor kerken: Hart voor de schepping. Wil je met jouw kerk oog krijgen voor Gods schepping? Of ruimte creëren voor dieren en planten in en rond de kerk? Hart voor de schepping helpt je op weg met verdieping, beleving en praktisch advies. Hoofd, hart en handen dus. Kijk op de nieuwe site!

Micha Cursus

Met de Micha Cursus kijk je samen hoe je ‘goed en recht kunt doen’, dichtbij en ver weg. Tijdens de cursus overdenk je samen bijbelteksten, maar doe je ook individueel of met de andere cursisten opdrachten om je talenten en gaven in kaart te brengen. Zo ontdek je wat je allemaal gekregen hebt en wat je te geven hebt. Op de website van Micha Nederland vind je meer informatie en kun je het cursusmateriaal bestellen.

God in de supermarkt!

Met de inhoud van je boodschappenmand kun je recht doen, trouw betrachten en God dienen. Daarover gaat de workshop waarin Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp u aan de hand van filmfragmenten, webpagina´s, schema´s en persoonlijke verhalen aan het werk zetten met (groeps)opdrachten, prikkelende stellingen en groepsgesprekken. Meer informatie vind je op Godindesupermarkt.nl.