GROENE KERK

Zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, Vogelenzang

contact deze kerk

Wij zijn de zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus te Vogelenzang, Noord-Holland. We zijn een klooster van zusters en zijn in 2013 begonnen met het herinrichten van ons klooster en terrein hier omheen.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Ons hele terrein is vanaf 2013 grondig aangepakt. In het klooster zijn we over gegaan naar vloerverwarming, is er dubbele beglazing geplaatst, beter geïsoleerd en zijn de kozijnen vervangen. In de inrichting is gebruik gemaakt van gerecycled hout voor de meubels.

Het Paviljoen dat op ons terrein staat is helemaal gerenoveerd. Er zijn nieuwe ketels geplaatst en ook dit gebouw is beter geïsoleerd dmv onder andere dubbele beglazing en de buitenkant is bekleed met redwood hout, wat een natuurlijk materiaal is, en daarbij natuurlijk isoleert. In de appartementen die hier gerealiseerd zijn wordt gekookt op stroom.

Verder hebben we in onze tuin 320 zonnepanelen staan waardoor we meer en deels zelf voorziend de zijn in stroom. Daarbij zijn we ook overgestapt naar een nieuwe energie leverancier die groene stroom levert.

In de string staan ook twee bijen volkeren, een groot insecten hotel, en zijn schuilplaatsen gemaakt voor de muizen. Al het afval dat geproduceerd wordt bij het tuin onderhoud wordt hergebruikt dmv takken rails, methoden en we houden kippen die graag onkruid eten.

Commitment

Op de lange termijn moeten we gaan kijken hoe we ons klooster op de toekomst voor bereiden door te stoken zonder gas. Dit is nog een proces. Daarnaast blijven we natuurlijk recyclen in de tuin en werken we er aan om zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien. Recentelijk zijn fruitbomen geplant in de tuin waarvan we hopelijk volgend seizoen (letterlijk) de vruchten kunnen plukken. Ook zijn we aan het kijken hoe in ons bos oude of zieke bomen kunnen kappen, waardoor er weer ruimte komt voor nieuw groen.

Contact met Zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, Vogelenzang

Adres:
Bekslaan 9
2114 CB Vogelenzang
stuur ons een mail