GROENE KERK

Thaborkerk – Vuren (PKN)

contact deze kerk

De Protestantse Gemeente rond de Thaborkerk te Vuren wil een gemeente zijn, die betekenis geeft aan zijn positie in de samenleving vanuit de inspiratie van de Bijbel en met enthousiasme in verkondiging, pastoraat en diaconaat getuigt van een God, die ons allen oproept een pluriforme en inspirerende gemeenschap te vormen.

De kerk is gebouwd eind zeventigerjaren. We streven naar open gebouw, ook door de week waar iedereen welkom is. Voor een gesprek, maandelijkse soep maaltijd en een kaarsje aan te steken.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Het gebouw is goed geïsoleerd, we hebben 36 zonnepanelen op het dak. In 2023 worden er 16 panelen bij geplaatst. We zijn druk met verminderen van ons gas gebruik. Het orgel is heel gevoelig voor temperatuur en met name vochtigheid. Daarom hebben we het klimaat in de kerk verbeterd m.b.v. hydro-cultures. Grote potten met planten, gevuld met kleikorrels, en water. Dit scheelt enorm in energie- en water verbruik en de vochtigheidsgraad is verbeterd voor het orgel

Commitment

In 2023 gaan we plannen maken voor Infrarood techniek en een (fijnstofarme) pelletkachel . Wij kunnen van januari tot april de kerk niet gebruiken vanwege de kou (15 graden) en wijken dan uit naar een bijzaal. Daar willen we voor verkennen of we  infraroodverwarming kunnen plaatsen en eventueel een pelletkachel.

Contact met Thaborkerk – Vuren (PKN)

Adres:
Mildijk 135
4214 DR Vuren
stuur ons een mail