GROENE KERK

Protestantse Gemeente Zunderdorp

contact deze kerk

Welkom bij de Kerk van Zunderdorp, vlakbij Amsterdam-Noord.
We zijn een echte dorpskerk. Onze missie is om niet alleen kerk te zijn voor kerkgangers, maar juist ook voor het hele dorp en de verdere omgeving. De rijkdom van de Bijbelse boodschap is zowel voor binnen als voor buiten de kerkmuren.

Sinds 1 oktober is dominee Taco Koster gestart als ambulant missionair predikant bij onze kerk. Een nieuwe functie in Nederland. Samen met hem zoeken, experimenteren en ontdekken we hoe we de toekomst tegemoet gaan. Er moest bijvoorbeeld iets gebeuren om meer jonge mensen te bereiken. De kerkenraad besloot om zichzelf te vervangen: ouderen die jarenlang de kerk trouw en met liefde hadden bestuurd, maakten plaats voor een jongere generatie. Daarna kwam de vraag: hoe zijn we als kerk zichtbaar in het dorp, hoe bouwen we relaties en hoe kunnen we tot zegen zijn? We zijn bijvoorbeeld een kliederkerk gestart, waar per keer veertig tot vijftig kinderen uit het dorp en de omgeving aan meedoen. Ook proberen we zo “groen” mogelijk te opereren.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

– Micha-cursus
– Fairtrade koffie
– Koffiekopjes (ipv plastic bekertjes)
– Groen planten rondom de kerk
– Zonnepanelen
– Themadienst
– Energiebesparing: de verwarming een graad lager

Commitment

– Themareeks over groen leven en geloven. Het idee daarbij is om ook een aantal bijeenkomsten te organiseren: verder praten en verder oefenen in dit thema.
– Per kerkelijk jaar een thema centraal stellen (bijv. Zorg voor de natuur, Circulaire Economie) met daar bijbehorende activiteit, zoals Kledingruilbeurs in de kerk.
– Michacursus

Contact met Protestantse Gemeente Zunderdorp

Adres:
Achterlaan 12
1027AK Amsterdam
stuur ons een mail