Protestantse Gemeente Zuidoost-De Drie Stromen en De Nieuwe Stad, Amsterdam

De Drie Stromen en De Nieuwe Stad in Amsterdam of Protestantse Gemeente Zuidoost.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak

Werken aan sociale gerechtigheid is een sterk punt van onze gemeente. Zo werken wij nauw samen met Stap Verder, een organisatie in de Bijlmer die zich onder andere inzet voor mensen zonder een verblijfsvergunning en asielzoekers. We zetten ons in voor vluchtelingen o.a. door speelgoed en voedsel in te zamelen en te waken bij het detentiecentrum in Zuidoost. We hebben een wereldwinkel en zamelen voedsel in voor vrouwen en kinderen in de Bijlmer. Iedere woensdag is er een rommelmarkt waar goederen als kleding, meubels boeken, woon accessoires een zoveelste leven krijgen. We gebruiken een beamer in plaats van papieren liturgieën.

Voor 2019 zijn we bezig met het aanbrengen van zonnepanelen. Het plastic verbruik willen we met 50% verminderen o.a. door bijvoorbeeld met de paasmaaltijd mensen hun eigen bord en kop mee te laten nemen; door op zoek te gaan naar recyclebare kopjes omdat in noodgevallen nog een enkele keer plastic gebruikt wordt in plaats van de aardewerken koppen. We organiseren een meditatieve wandeling in het Gaasperpark om de verbinding met de schepping bewust te voelen en ervaren; we organiseren een workshop vegetarisch koken en nodigen mensen ut van het project cece.nl (zij zijn op een zeer duurzame wijze bezig met kleding). Voor 2020 willen we de kleine tuin rondom de kerk omtoveren tot een Bijbelse en meditatieve tuin.

Contact met Protestantse Gemeente Zuidoost-De Drie Stromen en De Nieuwe Stad, Amsterdam

Renswoudestraat 75
1106BH Amsterdam