GROENE KERK

Protestantse Gemeente Zaltbommel

contact deze kerk

We zijn een PKN-gemeente, die in 2019 is gefuseerd (hervormd + gereformeerd). De gemiddelde leeftijd ligt hoog, maar we hebben een aantal actieve groepen die zich op verschillende terreinen inzetten: jeugdwerk, ouderenzorg, diaconaat ook in onze stad Zaltbommel en het behoud van de monumentale kerk: de Sint Maartenskerk. Ook hebben we een mooi netwerk voor het werk in de wijken. We werken samen met de rooms-katholieke kerk in Zaltbommel.

In 2019 is de groene groep opgericht, een initiatief van de predikant. De kerkenraad en de predikant juichen het initiatief toe om ons aan te sluiten bij GroeneKerken.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

  • Leden van de groene groep hebben verschillende webinars gevolgd (beleid en aanpak / God in de supermarkt) en een lezing van Trees van Montfoort bijgewoond.
  • In 2020 hebben we een 40-dagenkalender uitgebracht met 40 groene stappen (stapjes).
  • Twee leden van onze groep nemen deel in de energiekring van de gemeente Zaltbommel.
  • We hebben de kerkrentmeesters gevraagd de duurzaamheid in het oog te houden bij de plannen voor de Sint Maartenskerk. Daar hebben ze van harte mee ingestemd.
  • In de 14 daagse brief voor onze gemeente publiceren we groene tips.
  • In preken komt de zorg voor de schepping regelmatig voorbij. De dienst van 14 maart jl is voorbereid samen met groene groep.
  • De kindernevendienstleiding gaat twee keer per jaar met de kinderen afvalprikken.

Commitment

We willen vooral inzetten op bewustwording en inspiratie. Door het publiceren van artikeltjes, vegetarische recepten en tips, door het houden van struintochten, door een spreker uit te nodigen, door de tuin van de kerk toegankelijk te maken. Ook willen we bij de seniorendiners vegetarisch koken onder de aandacht brengen. Hierbij zoeken we samenwerking met anderen kerken en de moskee in Zaltbommel.

Contact met Protestantse Gemeente Zaltbommel

Adres:
Vergtweg 87
5301 TE Zaltbommel
stuur ons een mail