GROENE KERK

Protestantse gemeente Rijnsburg

contact deze kerk

Wij zijn een brede en grote protestantse gemeente (7000 leden)  die zich het meest thuis voelt bij een confessionele-evangelische inhoud.

Onze gemeente staat in de actualiteit van de Reformatie en is een gemeenschap die open, liefdevol en dienend wil zijn naar mensen binnen en buiten de kerk. Wij geloven in God de Vader en weten ons gemeente van Jezus Christus die wij belijden als Heer en Verlosser. Wij laten ons daarbij leiden door Gods Geest. De Bijbel beschouwen wij als het leidende woord van God.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

We zijn een aantal jaren bezig om het groene bewustzijn van gemeenteleden te vergroten door het plaatsen van tips in het kerkblad, door avonden te organiseren met sprekers, door ons repaircafe, en het organiseren van duurzaamheidsmarkten en wandelingen in de natuur. Door ons Duurzaam Rijnsburg te noemen maken we duidelijk dat wij ons inzetten voor de hele dorpsgemeenschap.

Fairtrade koffie, repair café, we hebben onze uitgangspunten geformuleerd in een visienota, zonnepanelen op predikantswoningen. Wekelijkse groentjes in het kerkblad.

Commitment

Beleid en aanpak: Wij zijn bezig om duurzaamheid onderdeel te maken van het beleidsplan van de protestantse gemeente in Rijnsburg. In de startavond in maart  2023 rondom Duurzaamheid willen wij de gemeente verder betrekken bij dit plan.

Contact met Protestantse gemeente Rijnsburg

Adres:
Vliet NZ 36
2231GN Rijnsburg
stuur ons een mail