GROENE KERK

Protestantse gemeente Oisterwijk c.a.

contact deze kerk

Als Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. maken wij deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en daarmee van de wereldwijde Kerk. Een kernpunt hiervan is dat de Kerk niet van ons is, maar van Christus. We worden aangespoord door Zijn Geest. De Bijbel vormt voor ons een bron van inspiratie en bemoedigt ons om open in de wereld te staan.

Wij willen een gastvrije gemeente zijn waar iedereen welkom is om aan te schuiven en mee te doen. Een plek waar ruimte is voor gelovigen en kleingelovigen, ongeacht kerkelijke of onkerkelijke afkomst.

Als Protestantse gemeente in Brabant vormen we wat geloofsbeleving betreft een pluriforme gemeenschap. Zo verschillend als wij mensen zijn, staan wij ook in het geloof en de invulling daarvan. Die vindt plaats in de zondagse eredienst, pastoraat en diaconaat. Maar ook in diverse activiteiten voor jong en oud. Wij zijn een levende en vitale gemeente en laten ons niet gijzelen door krimp en vergrijzing.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Bij de renovatie van onze kerk in 2013 hebben we zonnepanelen en een warmtepomp in gebruik genomen.

We organiseren bijeenkomsten en kerkdiensten om over het thema te praten, bijvoorbeeld met Trees van Montfoort.

Iets kleins: we gebruiken geen wegwerpkopjes, borden en bestek, en ook geen suiker- en melkzakjes.

We zijn zuinig met onze spullen. Het meubilair in de bijgebouwen dateert al uit de jaren 80 en is nog steeds in prima staat (maar wel een tikje gedateerd; Duurzaam dus!

Aan de financiële kant: we beleggen uitsluitend duurzaam.

Commitment

We willen in ieder geval de inkoop eens goed onder de loep nemen. Is alles duurzaam wat we aanschaffen? Denk aan schoonmaakmiddelen, wc-papier, koffie en thee.

Komend jaar worden de stoelen in de kerk vervangen. We zoeken daarin ook naar duurzaamheid in materiaal. Mogelijk is tweedehands kopen een andere duurzame oplossing.

Contact met Protestantse gemeente Oisterwijk c.a.

Adres:
Kerkstraat 64
5061 EK Oisterwijk
stuur ons een mail