GROENE KERK

Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker

contact deze kerk

De Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker is een kerk waar je iets van God kunt ontdekken, waar mensen naar elkaar omzien en die bijdraagt aan een leefbare samenleving.

 

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Onze kerk is lid geworden van de Zonnecoöperatie West-Friesland. Wij investeren in het project van 200 zonnepanelen op de brandweerkazerne Hoorn van de Zonnecoöperatie. Ons aandeel is 20 zonnepanelen, waarmee voor circa 75% in ons elektriciteitsverbruik van het kerkgebouw Het Octaaf wordt voorzien.

Waarom: ook kerken streven naar duurzaamheid en één van de doelstellingen is om op een juiste wijze om te gaan met brandstoffen en onze aarde.

Duurzaam beleggen is verankerd in het nieuwe beleggingsstatuut. In de investments beliefs worden de kaders aangegeven met welke ESG aspecten rekening moet worden gehouden. Een deel van de portefeuille wordt belegd via Impact Investing.

Commitment

Een volgende stap is het in kaart brengen van de mogelijkheden van gebruik van duurzame energiebronnen voor de kerkgebouwen: Het Octaaf in Hoorn, dorpskerk Zwaag en dorpskerk in Blokker.

Contact met Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker

Adres:
J.D. Pollstraat 1
1623 LM Hoorn
stuur ons een mail