GROENE KERK

Protestantse Gemeente – Hilvarenbeek e.o.

contact deze kerk

De Protestantse Gemeente van Hilvarenbeek e.o. is in 2006 ontstaan na de fusie tussen de Nederlandse Hervormde Gemeente te Hilvarenbeek en de Gereformeerde kerk van Hilvarenbeek. Er was al een samenwerking sinds de jaren zeventig en in 1988 kwam een federatie tot stand. De gemeente maakt deel uit van de classis ’s Hertogenbosch van de Protestantse Kerken in Nederland. Onze gemeente omvat de volgende dorpskernen: Hilvarenbeek, Diessen, Baarschot, Haghorst, Biest Houtakker, Esbeek, Hooge – en Lage Mierde. Daarnaast zijn er een aantal gemeenteleden woonachtig in Tilburg, Goirle, Poppel en Weelde.
Als kleine ouder wordende gemeente willen we open, gastvrij en uitnodigend zijn. Dat houdt in dat we met elkaar praten en overleggen over wat kan blijven, wat veranderd moet worden en wat we achter ons kunnen laten. We zoeken met elkaar naar vernieuwing. Een ‘open gemeente’ zijn betekent dat we niet alleen maar gericht op onszelf en op binnenkerkelijke zaken, maar open naar de tijd, naar de traditie, naar anderen en naar God.

Als we een open en gastvrije gemeente willen zijn, betekent dit ook, dat mensen er hun verhaal kwijt kunnen en er mensen zijn, die luisteren. Dat er de mogelijkheid is voor gezamenlijke actie, maar ook gezelligheid, rust en ontspanning.
Samen streven we naar een leefbare wereld en dromen we er van te leven in een rechtvaardige samenleving.
We doen ons best een kerk te zijn die bijdraagt aan een sociaal rechtvaardige en klimaat neutrale groene omgeving. We proberen verspilling en vervuiling te voorkomen en bespreekbaar te maken. Daarnaast willen we ons inzetten om armoede en eenzaamheid te bestrijden.

Als kleine open kerkgemeenschap doen we dit niet alleen maar zoeken contact met andere organisaties waarbij we elkaar kunnen ondersteunen zoals de Quiet, vluchtelingenwerk en nu dan ook De Groene Kerken.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

We zijn overgestapt naar een duurzame bank.
We zijn overgestapt naar een groene energieleverancier en zijn aan het inventariseren waar energie bespaard kan worden.
We doen bewust inkopen en gebruiken zo veel mogelijk fairtrade en biologische producten.
We stappen over op duurzame schoonmaakmiddelen.

Commitment

We zijn een beleidsplan aan het opstellen.
We houden gemeenteleden op de hoogte via het kerkblad van ontwikkelingen en wat mensen zelf thuis zouden kunnen doen.

 

Contact met Protestantse Gemeente – Hilvarenbeek e.o.

Adres:
Vrijthof 22
5081CB Hilvarenbeek
stuur ons een mail