Protestantse gemeente Gendringen-Bontebrug

Protestantse gemeente Gendringen-Bontebrug

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check

We kopen al enige jaren energie in bij vandebron.

Vanaf 11 december kopen we fair trade koffie en thee

We stimuleren fietsen en lopen naar de kerk. Fietsen in het algemeen. Eventueel geven we de gemaakte fietskilometers door aan fietsenscoort. Als fietsen niet kan stimuleren we samen rijden.

We stimuleren het gebruik van de groene zoekmachine Ecosia.

Via marktplaats verkopen we spullen voor onze kerk. We willen dat meer leden van onze kerk mee gaan doen aan deze actie. Steeds nieuwe spullen kopen, vervuilt het meest.

We proberen onze elektriciteit, die we verbruiken duurzaam op te wekken. Onze energieleverancier is Qurrent. We willen op het dak van een van onze kerkleden zonnepanelen plaatsen (ongeveer 12). Die brengen dan voldoende energie op. Waarschijnlijk komen er 14. Die twee zijn een beloning voor de eigenaar. We vragen gemeenteleden de kosten van de panelen voor te schieten. (ongeveer 225 euro)

Contact met Protestantse gemeente Gendringen-Bontebrug

Grotestraat 28