Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen

Wie we zijn

De Dorpskerk op het Kerkplein in Bloemendaal is al sinds jaar en dag een huis waar mensen zoeken naar waar het om zou kunnen en moeten gaan in het leven en in de samenleving. We hebben onze kerkdiensten op zondagochtend, maar ook de rest van de week zijn er volop inspirerende en leuke activiteiten. Wij zijn er voor wie op zoek is naar verdieping. Voor wie verder wil denken en leven dan de waan van de dag. Of voor wie gewoon nieuwsgierig is.

Wat we doen

De Dorpskerk op het Kerkplein in Bloemendaal ziet het als haar verantwoordelijkheid om de kwetsbare schepping die aan de mens is toevertrouwd, duurzaam te onderhouden.
Daar hoort ook bij dat we gerechtigheid willen voor allen met wie wij deze aarde bewonen.
Als kerkgemeenschap willen we herkenbaar en aanspreekbaar zijn op de manier waarop we omgaan met de schepping en onze medemens.
We vertalen dit naar concrete acties, zoals:
– Beleggingsbeleid van kerk en diaconie
– Afvalscheiding
– Verkoop Fair Trade producten
– Betrokkenheid bij vluchtelingen in onze gemeente
– Aandacht voor duurzaamheid in maandbericht

Wat we gaan doen

1) De kerkrentmeesters zullen bij belangrijke beslissingen iedere keer de duurzaamheidsvraag stellen.
2) Op zondag 8 oktober 2017 zullen we onze derde (na 2014 en 2015) Groene Zondag houden.
In de dienst zal nog explicieter dan op andere zondagen bij het thema duurzaamheid worden stilgestaan. Op deze dag zullen we het tegeltje “wij zijn een groene kerk” feestelijk onthullen.
Na de dienst zullen er activiteiten rond het thema duurzaamheid zijn.
3) De diaconie gaat (indien beschikbaar) biologische bloemen inkopen
4) De komende jaren zullen avonden worden belegd ter inspiratie en bewustwording, met film, presentatie (bijvoorbeeld over de pauselijke encycliek Laudato Si) of een spel

Werken aan:

Kerkplein 1
Bloemendaal 2061 JC

Terug naar overzicht Mail deze kerk

Is uw kerk al groen?

Zet uw kerk op de kaart

Kennismaken met de groenekerkenactie? Download ons startpakket

Download startpakket