Protestantse gemeente Barneveld

Protestantse gemeente Barneveld te Barneveld. Momenteel nog op twee locaties, maar dit gaat veranderen. De Bethelkerk gaat verbouwd worden en hier wordt hard aan gewerkt door architecten, bouwcommissie aangevuld met klankbordgroepen, waaronder klankbordgroep duurzaamheid. De Immanuëlkerk gaat verkocht worden, zodra de Bethelkerk klaar is.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak

Afgelopen winter een warme truien dienst gehouden in februari, waarbij het ging over de schepping en bewustwording, inspiratie van gemeenteleden.

Elk jaar is er een rommelmarkt.

Inkoop van fairtrade koffie en thee.rnIn het verleden ook douche zandlopers uitgedeeld.

Wat betreft de ‘vernieuwbouw’, zoals de verbouwing genoemd wordt, is er al een team van deskundigen op duurzaamheid gezet. De adviezen vanaf de website Groene Kerken betreffende bouwprojecten worden meegenomen. Verder willen we als commissie Groene Kerk inzetten op bewustwording van gemeenteleden, kijken wat er in de kerk zelf beter kan (bijvoorbeeld: afschaffen gebruik plastic bekers, inkoop van eco schoonmaakmiddelen), vinger aan de pols houden bij de bouwcommissie.

Contact met Protestantse gemeente Barneveld

3770 AC Barneveld