Protestantse Gemeente Aalten

De Protestantse Gemeente Aalten is een gemeente met drie kerken. De kerkenraad heeft besloten zich aan te willen sluiten bij de Groene Kerken en heeft daarom een werkgroep ingesteld die als een denktank gaat functioneren.

schepping en natuur schepping en natuur check
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check

Groene energie via Greenchoice, fairtrade produkten inkopen, led-verlichting. verbanning van plastic wegwerpmateriaal

We willen stap voor stap, via een vijfjarenplan, duurzaamheid invoeren op diverse niveaus. Inkoop en energiegebruik staan als eerste op het programma en er zijn op dit gebied al resultaten geboekt. Een volgende stap is de gemeente meenemen in het proces dat vervolgens ook buiten de gebouwen vorm moet krijgen in het persoonlijk leven van de gemeenteleden. Bloementuinen rond de kerken staan ook voor 2020 op het programma.

Contact met Protestantse Gemeente Aalten

Oude Helenakerk