GROENE KERK

Protestante Gemeente Schoonebeek

contact deze kerk

Onze kerkelijke gemeente is in mei 2012 ontstaan door fusie van de bestaande hervormde gemeente en de gereformeerde kerk.

Sinds september 2018 kerken we in het vernieuwde kerkgebouw aan de Europaweg 116, de Dorpskerk te Schoonebeek.

Als Protestantse Gemeente Schoonebeek willen wij een gastvrije gemeenschap zijn, waar mensen geborgenheid, veiligheid en zorgzaamheid ervaren maar ook openheid, ruimte en respect. We ondersteunen elkaar en anderen, die we op ons pad tegenkomen, bij het vinden van de eigen weg in het geloof.

Met elkaar hebben we een aantal huisregels voor onze gemeente opgesteld:

In dit huis …

… is iedereen van jong tot oud van harte welkom

… accepteren we elkaar zoals we zijn

… kom je tot innerlijke rust

… versterken we de persoonlijke ontmoeting met God

… leven we met elkaar mee en bidden we voor elkaar

… mogen we bij fouten opnieuw beginnen

… delen we de hoop die in ons is

 

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

We zijn dit jaar (2022) serieus bezig om een Groene Kerk te zijn en te worden.

We zijn begonnen om de jeugd een Groene Kerk mascotte te laten ontwerpen. 2 groepen hebben los van elkaar een mascotte ontworpen. De gemeenteleden hebben de mooiste verkozen tot winnaar. Deze mascotte gebruiken we bij alle activiteiten en publicaties die betrekking hebben op de Groene Kerk.

In april zijn we gestart met Stapril, stappen zetten naar een duurzamer kerk/gemeente. Dit jaar heeft de ouderling/voorzitter van Vorming en Toerusting, waar ook de activiteiten bedacht worden, iedere dag een rondje Schoonebeek gelopen. Iedere dag 10.6 km. Totaal 318 km. Gemeente leden konden hem sponseren. Het bedrag van  €2550,00 is besteed als bijdrage aan de zonnepanelen die ondertussen op de kerk geplaatst zijn.

We zijn dit jaar ook begonnen met het inzamelen van frituurvet. De baten worden besteed aan invulling van onze Groene Kerk.

 

Commitment

Avonden organiseren waar bepaalde onderwerpen over duurzaamheid worden
doorgelicht. 1 x per jaar er een kerkdienst aan wijden. Groene tips op de nieuwsbrief.

In 2023 willen wij als kerk een dorpsactiviteit van de sponsorwandeling maken en dan lopen we voor een groenproject in het dorp. De kerk organiseert deze activiteit.

We willen graag in de pastorietuin meer bloeiende planten en struiken en fruitbomen. De oogst is weer bedoeld om weg te geven.

Ook is er de mogelijkheid bij de kerk om groentes en fruit dat mensen over hebben neer te leggen om andere mensen daar blij mee te maken.

Verder staat er nog een Lagerhuisdebat op stapel waar we de jeugd van de kerk maar ook de jeugd van Schoonebeek bij willen betrekken. Het doel van dit debat is inzicht en begrip te krijgen in elkaars handelen wat betreft de natuur.

Contact met Protestante Gemeente Schoonebeek

Adres:
Europaweg 114
7761 AK Schoonebeek
stuur ons een mail