GROENE KERK

PKN De Oosterkerk

contact deze kerk

Wij zijn de wijkgemeente de Oosterkerk, één van de 6 wijkgemeentes behorende tot de Protestantse Kerk Nederland in Capelle aan den IJssel.  De Oosterkerk is een veelkleurige gemeente waarin plaats is voor iedereen die met respect voor anderen zijn of haar geloof vorm wil geven.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

– het plantsoen rondom de kerk en onze eigen tuin is opnieuw ingericht. Daarbij is samengewerkt met de gemeente Capelle en heeft de Oosterkerk het beheer van het aansluitende plantsoen van de gemeente overgenomen. Bij de inrichting is gekozen voor insect vriendelijke planten en is zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van afval materialen.
– gespreksavonden georganiseerd met zowel de leden van de kerkenraad als de gemeenteleden over de klimaat problematiek en welke rol we als individuen daarbij kunnen hebben.

Commitment

– zonnepanelen op het dak aanbrengen. Hierbij worden tweedehands panelen gebruikt die nog zeker 10 jaar mee kunnen waardoor er geen extra materiaal nodig is voor de productie van de panelen en minder afval ontstaat.
– verder in gesprek met de gemeenteleden over duurzaamheid

Contact met PKN De Oosterkerk

Adres:
Vallei 2
2905 NP Capelle aan den IJssel
stuur ons een mail