GROENE KERK

PG Bethelkerk Zwijndrecht

contact deze kerk

Als Bethelkerk, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) willen wij verbonden zijn met God, met elkaar en met de wereld. Als kerk van Jezus Christus willen wij een bijdrage leveren aan de samenleving. We willen ons bekommeren om mensen, dichtbij en veraf.
Een paar speerpunten:
* Veelkleurige geloofsbeleving: We zijn een gemeenschap met diversiteit aan geloofsbeleving. We stimuleren het begrip voor elkaars geloofsbeleving en de onderlinge ontmoeting.
* Uitnodigend: We willen een open, gastvrije gemeenschap zijn. Daarom willen we oog hebben voor anderen buiten onze comfortzone.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Al sinds heel lang schenken we Fairtrade koffie in de kerk. We hebben sinds 2006 een Bijbelse Tuin bij onze kerk. De werkgroep Liturgisch Bloemschikken plukt ook uit de kerktuin. Sinds 2020 hebben we een soort wijkmoestuin. De Bethelmoestuin die in de zomerperiode 2x per week open is voor de buurt. De buurt kan meewerken in de tuin en we delen groente uit in de buurt. Begin 2020 is er een prekenreeks gehouden over duurzaamheid, ter bewustwording van de gemeente. We zijn bezig met energiebesparing in het kerkgebouw. Door Corona is een en ander wat vertraagd, maar sinds deze zomer hebben we een werkgroep GroeneKerken opgericht.

Commitment

We hebben een lijst gemaakt met actiepunten en moeten nog een stappenplan maken. We willen een top 5 van acties opstellen. Het is een combinatie van bewustwording en doen.
Doen: energiebesparing, gemeenteleden helpen bij energiebesparing, een buurtkastje met voedingsmiddelen, afval scheiden, sedumdaken, stimuleren van fietsgebruik.

Contact met PG Bethelkerk Zwijndrecht

Adres:
Rotterdamseweg 73
3332 AD Zwijndrecht
stuur ons een mail