GROENE KERK

Petrakerk Heemstede (NGK)

contact deze kerk

De Petrakerk is een streekgemeente met leden uit Heemstede, Haarlem en plaatsen uit deze omgeving. De gemeente telt ongeveer 160 leden, waarvan er ruim 40 jonger dan 20 jaar zijn. De kerk maakt onderdeel uit van de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

We zijn in de Petrakerk continu bezig met duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van zonnepanelen en verwarming van het gebouw, maar ook op het gebied van omgaan met de schepping en de impact die we hier als mensen op hebben door de dingen die we doen. Ook zijn veel van onze leden actief in de kringloopwinkel van Dorcas en hebben we een bijzondere band met een zustergemeente in Cluj (Roemenië) waar we meerdere keren per jaar heengaan met een bus vol spullen.

Commitment

We zijn aan het onderzoeken of we het gebouw ook elektrisch kunnen gaan verwarmen, met als doel om als kerk helemaal energieneutraal te worden. Hiernaast willen we ons gebouw meer beschikbaar gaan stellen voor andere activiteiten, zodat het niet meer alleen op zondag en een enkele keer doordeweeks gebruikt wordt.

Contact met Petrakerk Heemstede (NGK)

Adres:
Limburglaan 3
2101SB Heemstede
stuur ons een mail