GROENE KERK

Pelgrimsoord Klooster Wittem

contact deze kerk

Klooster Wittem is een pelgrimsoord, streekkerk en een plek voor geloof en bezinning. Het klooster wordt sinds 1836 bewoond door paters en broeders redemptoristen en het is al meer dan 100 jaar een bedevaartsplek. Tegenwoordig, in 2021, is er een communiteit van drie redemptoristen en twee echtparen, samen dus 7 mensen. Daarnaast zijn er ca. 12 personeelsleden en meer dan 100 vrijwilligers.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

We willen ons met alle milieuthema’s bezighouden, inclusief gerechtigheid. Sinds ca. 1,5 jaar is er een Werkgroep Laudato Sì. Deze groep leest samen de gelijknamige encycliek van de paus en probeert daarnaast activiteiten te organiseren (is allemaal wat vertraagd door corona). Het enige echte ‘product’ van de werkgroep tot nu zijn enkele berichtjes in het vrijwilligersblad en de kerkbrief.
Maar er is een grote verbouwing bezig in het klooster, waar aandacht is voor het milieu. Er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak.
Voor gerechtigheid was altijd al aandacht. Er is bijv. een kleine wereldwinkel en elke maand is er een actie voor Amnesty.

Commitment

Plannen van de Werkgroep Laudato Sì:
– themaviering in september
– scheppingswandeling in september
– workshop over milieuvriendelijk gedrag voor de vrijwilligers
– lezing over klimaatverandering, i.s.m. PKN-kerk in de regio
– stukjes over milieu voor de Gerarduskalender (een dagkalender die door het klooster wordt uitgegeven, oplage meer dan 30.000)

Contact met Pelgrimsoord Klooster Wittem

Adres:
Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
stuur ons een mail