GROENE KERK

Pauluskerk Wezep (PKN)

contact deze kerk

De Pauluskerk wil een gemeente zijn, waarin de ontmoeting met Jezus Christus centraal staat en door Hem de ontmoeting met God zelf. De Pauluskerk wil een open gemeente zijn, waarin mensen, met welke achtergrond dan ook, elkaar ontmoeten.
De Pauluskerk wil een diaconale gemeente zijn, die met open ogen en oren in de wereld staat en die mensen zo inspireert dat ze in beweging en tot geloof komen. Van Pauluskerkers wordt vaak gezegd: dat zijn “doenerige”mensen. De handen uit de mouwen steken, aanpakken! Op die manier is in het verleden de gemeente letterlijk steen voor steen opgebouwd.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Er zijn zonnepanelen geplaatst op het dak van de kerk.
Er ligt een aanvraag bij de gemeente om het regenwater af te sluiten van het riool, zodat het water opgevangen wordt in een vijver.
Er worden steeds meer led lampen gebruikt.

Commitment

We gaan meer bewust inkopen (koffie, thee, schoonmaakmiddelen), afval scheiden. We willen aandacht besteden aan verduurzaming en geloof door middel van het schrijven van stukjes in het kerkblad. Ook willen we nu steeds gewone lampen vervangen door led lampen.
We denken na over een meer bij-en insecten vriendelijke tuin rondom de kerk, en een kerkdienst of avond over dit thema te organiseren.

Contact met Pauluskerk Wezep (PKN)

Adres:
Van Limburg Stirumlaan 18
8091 CK Wezep
stuur ons een mail