GROENE KERK

Oudekerkgemeente – Amsterdam (PKN)

contact deze kerk

We zijn een gemeenschap die samenkomt in de oudste kerk in de oudste buurt van Amsterdam: het ‘rosse’ hart. De Oudekerkgemeente staat open voor mensen van alle soorten en maten, geuren en kleuren. Verschillen in hoe mensen leven, geloven en liefhebben vinden we verrijkend. We hopen een ontmoetingsplaats te zijn voor God en mens en voor mensen met elkaar; een plaats waar je blijdschap en verdriet kunt delen, waar ruimte is voor vertrouwen en voor twijfel.

Daar zoeken we niet alleen naar in woorden, ook in muziek en gebaren. We genieten van een levende traditie waarin vertrouwde rituelen en gezangen worden afgewisseld met inspirerende verhalen en verrassende gedachten. Zo richten we ons op het goede nieuws van Gods ruimhartigheid. Dat inspireert ons tot ruimhartigheid tegenover andere mensen.

De Oudekerkgemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

Ons inkoopbeleid is enkele jaren geleden geïnventariseerd op duurzaamheid en is daarop (naar vermogen) aangepast. We gebruiken bijna nooit wegwerp-vaatwerk.
Ons kerkgebouw, wat wij huren, wordt grotendeels niet verwarmd, dus wij zijn daarin vanzelf duurzaam.
Bij gemeente-activiteiten eten we eigenlijk altijd vegetarisch en soms zelfs veganistisch.
In de afgelopen veertigdagentijd hadden we een speciale ‘groene vasten’-actie met appgroep.
We besteden van tijd tot tijd actief aandacht aan klimaat/duurzaamheid in de dienst (bijv. een speciale klimaatdienst) en zijn bezig met het vergroenen van de liturgie. We maken deel uit van de stedelijke werkgroep Groene Kerk PKA.

Commitment

We willen meer aandacht aan duurzaamheid gaan besteden in de vieringen. We willen het ook speciaal meenemen in de adventstijd en opnieuw in de veertigdagentijd. Doordat we met ons gebouw al zo duurzaam zijn, willen we vooral graag het klimaatbewustzijn van de gemeente(leden) vergroten. Met ons inkoopbeleid willen we mogelijk aanhaken bij het stedelijke inkoopbeleid; duurzaamheid is daar een belangrijk aandachtspunt.

Contact met Oudekerkgemeente – Amsterdam (PKN)

Adres:
Oudekerksplein 13
1012GX Amsterdam
stuur ons een mail