GROENE KERK

Oud-Katholieke parochie van de HH. Fredericus en Odulfus-Leiden

contact deze kerk

Op een prachtig plekje in een bocht van de Zoeterwoudsesingel in Leiden staat een bijzonder kerkgebouw: een klein wit kerkje, dat van binnen helemaal beschilderd is in felle kleuren in een schilderstijl van de jaren ’20.

In dat kerkje komen iedere zondagochtend mensen bij elkaar om de mis te vieren. Mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Jongeren, gezinnen met kinderen en ouderen. Mensen die elkaar kennen en betrokken zijn bij elkaar. Mensen die zich aangetrokken voelen tot de mooie katholieke liturgie met zijn vele prachtige liederen. Of tot een traditionele kerk die met haar tijd mee gaat. Een kerk, waar priesters getrouwd of vrouw kunnen zijn en homo’s welkom zijn. Een kerk waarbinnen veel ruimte is voor verschillende opvattingen en waar aandacht is voor ecologie en duurzaamheid. En een kerk waar gasten buitengewoon welkom zijn.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Wij willen bijdragen aan duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Wij hebben dit vertaald naar de volgende afspraken:

– Zoveel mogelijk Fairtrade inkopen, zodat bijvoorbeeld koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product
– Schoonmaakmiddelen, zeep en dergelijke die worden ingekocht zijn ecologisch (milieuvriendelijk) verantwoord. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakazijn.
– We schenken ongeveer 1/10-de van de inkopen aan de voedselbank. Kopen we 10 pakken koffie in, dan leggen we er dus 1 in het krat van de voedselbank.

Commitment

We hopen het komend jaar de kerk en de door de kerk verhuurde panden te verduurzamen door energie besparende maatregelen te nemen.

Contact met Oud-Katholieke parochie van de HH. Fredericus en Odulfus-Leiden

Adres:
Cronesteinkade 2
2313 GX Leiden
stuur ons een mail