GROENE KERK

Open Haven Zeewolde

contact deze kerk

Open Haven ligt met haar karakteristieke toren in het centrum van Zeewolde en is de plaats van samenkomst voor vier kerkgenootschappen: Protestantse Gemeente Zeewolde, (PGZ) de R.K. Parochie ‘Sterre der Zee’, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland (VGF) en Christen Gemeente Zeewolde. Open Haven is dagelijks geopend, ook in de avonduren, en heeft daarom veel te bieden voor de activiteiten van verschillende verenigingen en organisaties. Het gebouw beschikt over een grote zaal met podium, geschikt voor (muziek)optredens, een grote foyer met bar en ruimtes van verschillende grootte, geschikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, zangrepetities, cursussen en andere activiteiten.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Voor dat we toetraden tot het netwerk van Groene Kerken, hadden we al een aantal duurzame stappen gezet: Spaarlampen, LED verlichting, beweging-schakelaars en in ontwikkelingslanden steunen de kerken projecten voor verbetering van de leefomstandigheden van de bevolking. In 2019 zijn wij toegetreden tot het netwerk van Groene Kerken en heeft ‘duurzaamheid’ een vaste plaats op de agenda van de Beheer Commissie Open Haven gekregen. In 2020 hebben wij onze inkoop onder de loep genomen en zijn er meer dan 150 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Commitment

Open Haven draagt al ruim een jaar het label van Groene Kerk, en dat vraagt om aandacht. Juist voor een kerk die midden in de maatschappij wil staan, moet het bordje ‘Wij zijn een Groene Kerk’ een signaal zijn dat we het niet alleen bij bidden en preken willen laten, maar dat we actief willen zijn wanneer het gaat om duurzaamheid en het bewerken en bewaren van de aarde. In ons gebouw hebben we al een aantal duurzame stappen genomen, maar het stopt niet bij het gebouw, bij stenen…… Ook als individu of gezin kunnen er stappen gemaakt worden in verduurzaming. De komende tijd willen wij onze kerk- en gemeente leden informeren, inspireren en stimulren om vanuit het geloof stappen te zetten op het gebied van klimaatverbetering, energiebesparing, duurzaamheid, consuminderen, ontspullen, deeleconomie of van alles wat je nog meer kunt bedenken.

Contact met Open Haven Zeewolde

Adres:
Kerkplein 8
3891 ED Zeewolde
stuur ons een mail