Ontmoetingskerk Ede

Wij zijn de GKV gemeente Ede-Noord en wij komen samen in de Ontmoetingskerk. We zijn een enthousiaste en gastvrije gemeente en bestaan uit ongeveer 600 leden. De samenstelling is gemĂȘleerd: kinderen, jonge stellen, gezinnen, studenten en ouderen vinden hun plaats. In de zomer bezoeken ook veel toeristen op de Veluwe onze diensten. Naar aanleiding van het gemeente project ‘Genieten van genoeg, en bereid om te delen’ zijn de thema’s duurzaamheid en gerechtigheid nog meer in beeld gekomen waardoor onder andere de werkgroep ‘Micha en meer’ in het leven is geroepen.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak

– We hebben een gemeente project gehouden rondom het boekje ‘Genieten van genoeg’ van Martine Vonk.

– We hebben de werkgroep ‘Micha en meer’ opgericht.

– We hebben de workshop God in de supermarkt georganiseerd in de Ontmoetingskerk.

– We schenken eerlijke koffie.

– We gebruiken energie besparende lampen.

– We onderzoeken de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

– De gemeente stimuleren en enthousiasmeren om in hun leven duurzame en eerlijke keuzes te maken.

– De gemeente meenemen in de verwondering over de mooie schepping.

– Onderzoeken welke boodschappen in de kerk eerlijker en duurzamer gedaan kunnen worden.

Contact met Ontmoetingskerk Ede