GROENE KERK

Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk Den Haag

contact deze kerk

In 1874 werd een Kapel gebouwd aan de Gevets Deynootplein. Deze werd opgericht als protestantse kerk voor de Badgasten. De kerkvoogdij van de Hervormde gemeente nam het beheer in 1895 over. In 1915 moest het kerkje wijken voor de verbouwing van het Gevets Deynootplein. In ruil hiervoor kreeg het kerkbestuur een stuk grond aan de Nieuwe Parklaan, plus een startsubsidie voor een nieuw gebouw. Dit is de plek waar de Nieuwe Badkapel kwam te staan en nog staat.  Midden 1916 werd deze ingewijd . Het gebouw is ontworpen door de  Scheveningse architect W.Ch. Kuijper jr. Kuijper heeft zich laten beïnvloeden door H.P. Berlage en K.P.C. Bazel.

In de Nieuwe Badkapel ben je welkom, om te bepalen of je je thuis voelt. De kerk staat open voor iedereen, ongeacht geslacht, geloofsbeleving, geaardheid, politieke gezindheid, nationaliteit of ras. Scheveningers en Hagenezen komen naar de Badkapel om ook de mensen van verder weg te ontmoeten. Het is een kerk die ligt tussen stad en strand. Met een gemeente voor jong en oud, voor alle generaties.

Wij hebben een jonge vrouwelijke predikant die zeer bekwaam is. Daarnaast hebben wij een professionele organist en cantorij en vinden er cantatediensten plaats.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

  • Bewust inkopen doen
  • Fairtrade koffie/thee
  • Het scheiden van papier/plastic/bekertjes
  • Insectenhuisjes

Commitment

We gaan aan de slag met thema’s die hierboven zijn aangegeven en daarin stappen zetten.

Contact met Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk Den Haag

Adres:
Nieuwe Parklaan 90
2587 BV Den Haag
stuur ons een mail