De Arkgemeente in Maarssenbroek formuleert eind mei 2017Ā haar beleidsplan voor de komende jaren. De speerpunten voor de periode tot 2021 zijn al zichtbaar en hebben alles te maken met een geloofsgemeenschap die missionair en maatschappelijk betrokken is. Duurzaamheid in brede zin krijgt volop aandacht: verduurzaming van het beheer van de kerk, sociale duurzaamheid door oog te hebben voor elkaar (diaconale opdracht), samenwerken met maatschappelijke organisaties en een buurthuis zijn voor de omgeving.Ā In dat kader organiseerden we al verscheidene thema avonden.
- We brachten dubbelglas aan
- We hebben oude apparaten vervangen door energiezuinige moderne apparaten
- In de lokale media zijn we actief geweest om te laten zien dat onze geloofsgemeenschap duurzaamheid van belang vindt
- We zijn betrokken bij de werkgroep āKom Erbijā die iets wil doen tegen eenzaamheid
- We waren betrokken bij de oprichting van de voedselbank in onzeĀ gemeenteĀ en kerkleden draaien daar volop in mee
- We hebben het convenant Stichtse Vecht Dementievriendelijk ondertekend
- We hebben een algemene avond georganiseerd over sociale duurzaamheid waarbij de burgemeester werd geĆÆnterviewd over zijn mening en de lijn voor de toekomst van onze burgerlijkeĀ gemeente
- Er bestaat een werkgroep die de dialoog zoekt met moslims in onze omgeving
- In het komende jaar zullen we de verlichting aanpassen door zuinige LED lampen aan te brengen en de verwarming van alle zalen in het gebouw wordt onder de loep genomen
- Medio 2017 zullen we zonnepanelen aanbrengen op het dak van de kerk
- Tijdens bijeenkomsten en diensten zullen we regelmatig aandacht geven aan ecologische duurzaamheid. Over sociale duurzaamheid zullen we een avond organiseren.
- In februari 2017 wordt de voorstelling āAs I left my fathers houseā in deĀ ArkĀ opgevoerd. Daarin vertellen een joodse, een islamitische en een christelijke vluchteling hun verhaal. Zo hopen we het onderlinge begrip in onze samenleving te bevorderen.