GROENE KERK

Lucaskerk en Emmauskapel Arnhem

contact deze kerk

Wij zijn de R.K.-geloofsgemeenschap in Arnhem-Zuid en onderdeel van de R.K.-Eusebiusparochie in Arnhem e.o.

Als LocatieRaad Arnhem-Zuid hebben wij twee gebouwen in beheer: de Lucaskerk en de Emmauskapel. We beseffen dat de winst ten aanzien van duurzaamheid niet alleen te zoeken is in het duurzaam beheer van de gebouwen. We willen onze aandacht richten op alle bovengenoemde manieren van verduurzamen.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief AanZet is er vaker aandacht gevraagd voor de milieuproblematiek. We hebben avonden georganiseerd, rond de film Taste the Waste en over de encycliek Laudato Si’. In de AanZet hebben wij al enige maanden een vaste plek voor een groene kerk met daarin een huishoudelijke tip.

De halogeenverlichting van de Lucaskerk is de voorbije weken veranderd in ledverlichting. Lees ook deze nieuwsbrief daarover.

Voor het beleidsplan 2019-2023 van de gehele parochie hebben wij ons aangemeld om als pilot te fungeren op dit beleidspunt.

Commitment

Een projectgroep GroeneKerk zal vanaf januari 2019 op de verscheidene beleidsaspecten onderzoek doen naar hoe wij er nu voor staan. Met zoveel mogelijk betrokkenen zal de groep dan een advies ter verbetering formuleren voor de LocatieRaad Arnhem-Zuid. Wij verwachten daarna een uitgebreid stappenplan te kunnen maken. Voor 1 juni brengt de projectgroep Groene Kerk een advies uit aan onze LocatieRaad.

Contact met Lucaskerk en Emmauskapel Arnhem

Adres:
Rijksweg-West 52
6842 BE Arnhem
stuur ons een mail