GROENE KERK

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

contact deze kerk

Kernwoorden voor onze gemeente zijn: eigentijds, open, hartelijk en levendig. Als kerk willen we graag een eigen geluid laten horen, in een soms jachtige samenleving. Een plaats om op verhaal te komen. Van een inloophuis om even bij te praten, tot ruimte voor bezinning.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

  • Voor de verwarming van ons Kerkelijk Centrum hebben wij gekozen voor een Warmte Pompinstallatie, deze verlaagt de CO2 uitstoot met 53% en bespaart ruim 3.000 euro per jaar op de verwarmingskosten.
  • In 2015 hebben we ook de Kerk aangesloten op de warmtepomp, de nog steeds aanwezige CV zorgt voor de verwarming op 20 graden Celsius tijdens het gebruik van de kerk. De warmtepomp houdt de kerk in de tussentijd op 15 graden Celsius zodat het orgel geen schade oploopt. Dit bespaart ongeveer 600 Euro extra per jaar.
  • Vrijwel alle lampen in de kerk en het bijgebouw zijn energiezuinig.

Commitment

  • We gaan onderzoeken of het mogelijk is om ons totale verbruik van elektriciteit, 30.000 Kw, op te wekken door middel van zonnepanelen. Hiervoor zijn 120 panelen nodig. Aangezien de kerk een rijksmonument (1648) is waarop geen panelen geplaatst mogen worden en de daken van het Kerkelijk centrum zijn niet geschikt voor conventionele panelen, zoeken we panelen die minder schaduw/zon gevoelig zijn.
  • We gaan volledig overstappen op LED-verlichting.

Contact met Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Adres:
Rentenierstraat 9
7131 DK Lichtenvoorde
Nederland
stuur ons een mail