GROENE KERK

De Verbinding Leiden

contact deze kerk

De Verbinding is een geloofsgemeenschap die deel uit maakt van de Protestantse Gemeente te Leiden. Zij is ontstaan uit de samenwerking tussen twee wijkgemeenten, de Maranathawijk- en de Vredeskerkgemeente. De diensten van De Verbinding worden gevierd in de Vredeskerk.

wijkplaats-leiden-de-verbinding

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

  • We zijn een werkgroep duurzaamheid gestart. Samen met Energiek Leiden is een kernteam geformeerd om de energieonderzoeken bij vier kerkgebouwen te begeleiden.
  • In het grotere verband van de Protestantse gemeente Leiden namen we deel aan het project duurzaam beleggen.
  • Jaarlijks houden we een plantenmarkt (waar o.a. tweedehands tuingereedschap verkocht wordt) en niet zo lang geleden namen we de kerktuin onderhanden. Daarom ook de foto van het planten van een nieuwe boom!

 

Commitment

  • Op het vlak van energieverbruik gaan we aan de slag met het project ´Bewust groen met minder poen´. We gaan proberen minder energie te gebruiken. De energie die we nog nodig hebben willen we gebruiken voor energiezuinige apparaten. Die benodigde energie willen we voortaan duurzaam inkopen of waar mogelijk zelf duurzaam opwekken. Rond het onderwerp energieverbruik willen we ook het bewustzijn van en het niveau van informatie voor de gemeenteleden verhogen.We gaan dit project samen uitvoeren met andere kerken in Leiden. We zullen samenwerken met de Stichting Energiek Leiden en de burgerlijke gemeente. Over het project `Bewust groen met minder poen´ kunt u hier meer lezen.

Contact met De Verbinding Leiden

Adres:
van Vollenhovenkade 24
Leiden 2313 GG
stuur ons een mail