GROENE KERK

Leeuwendaalkerk – Rijswijk (NGK)

contact deze kerk

De Leeuwendaalkerk is een kerk in Rijswijk, in de wijk Leeuwendaal. Leden van de kerk komen uit Rijswijk zelf en de omringende gemeenten.

We willen als kerk ons negatieve milieueffect zoveel mogelijk beperken en waar mogelijk bijdragen aan het mooier maken van onze omgeving. Wij hebben deze visie zowel voor de kerkelijke organisatie (wat wij als kerk doen en hoe wij het kerkgebouw gebruiken) als voor de gemeente (hoe we buiten de kerk met het milieu omgaan).

Wij zijn ook geroepen om elkaar lief te hebben en niet te oordelen. Dat geldt ook op dit terrein. De kerk wordt geen groene kerk om elkaar de maat te nemen. Groene kerk betekent dat we het milieueffect van de kerkelijke organisatie en het kerkgebouw zoveel mogelijk verkleinen en dat we de gemeente enthousiasmeren en toerusten om verstandig met Gods schepping om te gaan.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

De afgelopen jaren is waar mogelijk het energieverbruik terug gedrongen, bijvoorbeeld door led-verlichting te gebruiken. Bij een verbouwing, een aantal jaren geleden, zijn waar mogelijk duurzame materialen gebruikt en er is geprobeerd om spullen die niet meer nodig waren een nieuwe bestemming te geven.

Commitment

We richten ons eerst op verduurzaming van de inkoop, inspiratie om te genieten van Gods schepping en inventariseren wat er met ons kerkgebouw mogelijk is om zoveel mogelijk energieneutraal te worden.

Contact met Leeuwendaalkerk – Rijswijk (NGK)

Adres:
Oranjelaan 62
2281 GG Rijswijk
stuur ons een mail