GROENE KERK

Jongerenkerk Venlo

contact deze kerk

Wij zijn een basisgemeenschap in Venlo. We zitten in ons 53ste bestaansjaar. De gemeenschap van de Jongerenkerk is regionaal. We opereren aan de rand van de RK Kerk en zijn vanaf het begin bezig met vernieuwende liturgie met aandacht voor de zwakkeren in de samenleving. Wekelijks hebben we op zondag om 10.00 uur een viering die telkens weer anders is en niet een stnadaardviering is. We hebben diverse soorten vieringen: eucharistievieringen, vieringen van breken en delen, gebedsdiensten, Taizé-vieringen.

Op de woensdagen vindt er gedurende het hele jaar een Solidariteitsmaaltijd plaats voor dak- en thuislozen. Daarnaast zijn leden en bezoekers betrokken bij SchuldHulpMaatje, Bindkracht Venlo een beweging van onderop tegen armoede in de stad Venlo, ketenopvang daklozen en verslaafden, Wereldwinkel, Humanitas, Emmaus feniks, diaconale projecten in Venlo, Vluchtelingenwerk, e.a, activiteiten op het gebied van sociale projecten in Venlo.

In onze kerk zijn we volop bezig met Fairtrade: energiezuinige verlichting, gebruik van Fairtrade producten, groene stroom via Greenchoice.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

In onze kerk zijn we volop bezig met Fairtrade: energiezuinige verlichting, gebruik van Fairtrade producten, groene stroom via Greenchoice, publicaties over tijdgebonden voedsel via de voedingswijzer, verkoop Fairtradeproducten van de Wereldwinkel Venlo.

Onze hosties en matzes zijn ecologisch.

Onze middelen voor het poetsen zijn milieuvriendelijk. Papier is gecertificeerd papier ecolabel en FSC en veel wordt digitaal verstuurd in plaats van uitgeprint.

Commitment

We willen zonnepanelen gaan plaatsen mits we daar toestemming voor krijgen. We kijken naar voorzetramen om nog energiezuiniger te kunnen stoken, uitbreiding van het assortiment Fairtrade producten en we kijken waar we met kleine aanpassingen nog energiezuiniger kunnen werken qua kosten van gas en energie.

Contact met Jongerenkerk Venlo

Adres:
Minderbroedersstraat 1
5911 BP Venlo
stuur ons een mail