GROENE KERK

Jacobikerk – Utrecht (PKN)

contact deze kerk

De Jacobikerk in Utrecht is een levendige gemeenschap die samenkomt in en om het monumentale kerkgebouw. We zijn een protestantse wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De Jacobikerk is een missionaire gemeente waarin we elkaar aanmoedigen en steunen om in het dagelijks leven discipel te zijn van Jezus Christus.

We staan met beide benen in de hedendaagse maatschappij en hechten tegelijkertijd aan de gereformeerde traditie. De Bijbel, de woorden van God, vinden we belangrijk. Onze kerkdiensten zijn veelal sober en gericht op een heldere verkondiging van het evangelie van Jezus Christus in een postchristelijke cultuur.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Regelmatig worden er, met name op het gebied van inkopen en energieverbruik, stappen gezet om bewuster en duurzamer te leven als gemeente. Dit gebeurt tot nu toe vooral in en rond het kerkgebouw.

Commitment

Wat al gebeurt, wordt verder opgepakt en uitgevoerd. Daarnaast dienen zich nieuwe kansen aan, zoals zonnepanelen en het vergroenen van de omgeving. We willen intussen onder andere aan de slag met het verder integreren van duurzaamheid in ons gemeenteleven.

Contact met Jacobikerk – Utrecht (PKN)

Adres:
St. Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht
stuur ons een mail