GROENE KERK

Immanuelkerk en Oude Kerk

contact deze kerk

De Protestantse Gemeente Haarlem-Noord en Spaarndam met de Immanuëlkerk in Haarlem en de Oude Kerk in Spaarndam. De Protestantse Gemeente van Haarlem-Noord en Spaarndam is een levendige, open denkende en dynamische geloofsgemeenschap. Wij geloven dat het in ons leven op de een of andere manier altijd gaat over ‘licht’, over ‘aanvaard zijn’, over de levenslange oefening ‘naaste te zijn’ en over ‘opstaan en leven’. Daarbij zoeken we altijd met ruimte en zonder dogma’s naar de betekenis van geloof en spiritualiteit voor u en de wereld van nu. Dat geven we onder meer vorm door speciale aandacht te geven aan projecten voor kerkelijke vernieuwing.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

We gebruiken Klok in de keuken als afwasmiddel. We hebben 60 zonnepanelen op Immanuëlkerk en ledverlichting in de Oude Kerk. We hebben elke maand een stand van de Wereldwinkel en de diaconie ondersteunt al jaren projecten in ontwikkelingslanden. We gaven een cursus over groene spiritualiteit.

Commitment

We gaan onderzoeken of de Immanuëlkerk beter geïsoleerd kan worden en of er in de zaalruimte ook ledlampen gebruikt kunnen worden. We gaan het binnentuintje van de kerk een meer meditatief karakter geven en we gaan een cursus geven over spirituele beleving van tuinen en tuinieren met nadruk op ecologie.

Contact met Immanuelkerk en Oude Kerk

Adres:
Van Egmondstraat 5, Haarlem en Kerkplein 1, Spaarndam
2024 XL en 2063 KB Haarlem en Spaarndam
stuur ons een mail