GROENE KERK

Immanuelkerk – Delft (NGK)

contact deze kerk

De Immanuelkerk Delft is een Nederlandse gereformeerde kerk in Delft. Ons kerkgebouw, waar we iedere zondag samenkomen voor een kerkdienst, staat schuin tegenover de Campus van de Technische Universiteit. De ongeveer 700 leden van onze kerk komen uit heel Delft en omliggende plaatsen zoals Delfgauw, Den Hoorn en Schipluiden. Gemeenteleden komen doordeweeks ook samen in kringen, waar we elkaar ontmoeten en praten over ons geloof en leven. We zijn een gemeenschap met een groeiend aantal kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Voor de kinderen en jongeren zijn er verschillende groepen en momenten dat ze elkaar ontmoeten, op zondag en doordeweeks.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

De kinderen hebben tijdens de Chrisclub (de kindernevendienst) afval geprikt in de wijk. Met een groep volwassenen zijn we na de dienst nog verder gegaan.

Een werkgroep Duurzaamheid opgezet.

Commitment

In de periode tussen Micha-zondag (15 oktober) en de zondag na dankdag voor gewas en arbeid (5 november) organiseren we De groene weken. In die periode zullen we in de diensten extra stil staan bij Gods liefde voor en plan met de hele schepping. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten:
– een workshop plantaardig eten;
– een filmavond met Don’t look up; en
– een natuurwandeling.
Daarnaast komt er materiaal beschikbaar voor kringen en het jeugdwerk om hiermee verder aan de slag te gaan.

Verder zijn we van plan om een gespecialiseerd bedrijf te laten kijken naar de mogelijkheden tot verduurzaming van ons kerkgebouw.

Contact met Immanuelkerk – Delft (NGK)

Adres:
Schoemakerstraat 1
2628VH Delft
stuur ons een mail