GROENE KERK

PKN De Weide Hoogeveen

contact deze kerk

Informatie niet beschikbaar.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

  • In het kader van de dag van de duurzaamheid aandacht daarvoor vragen tijdens de kerkdiensten in de Kerkboerderij en de Vredehorst op 6 november 2011.
  • Doorgaande activiteit: ‘Etalage’ van de Wereldwinkel op zondag om ideeën op te doen voor Fairtrade cadeaus.
  • Op biddag 2013 is er in de kerkdienst, via o.a. gebed/ overdenking en Psalm 104 aandacht gegeven aan duurzaamheid. Daarbij is gebruik gemaakt van o.a. de powerpoint die op de website van ARocha te vinden is. Na de dienst kwam Reinier v.d Berg zijn verhaal doen over klimaatverandering en na afloop vragen beantwoorden. Een prima avond ! We hadden de communicatie goed aangepakt: kerkblad, regionale krant, posters, afkondigingen in kerkgebouwen, twitter, facebook en digitale nieuwsbrief. Er kwamen ongeveer 200 bezoekers!
  • In april 2013 namen in totaal 8200 hardlopers deel aan de Hoogeveense Cascaderun, daarbij waren ook onze groene hardlopers!
  • Contact gezocht en gevonden met de Oosterkerk in Hoogeveen. Zij bleken al langer belangstelling te hebben voor verduurzaming. Er is nu één lid van de Oosterkerk bij onze werkgroep (duurzaamheid) aangesloten.
  • In voorjaar 2014 aandacht besteed aan en meegedaan met Earth Hour.

Commitment

PKN De Weide heeft een werkgroep duurzaamheid die zowel gemeenteleden als kerkenraad (en de verschillende ambtsgroepen) bewust maakt van duurzaamheid. Ze doet dit door informatie te verschaffen en concrete activiteiten te organiseren. Men probeert de kerk (gebouw) zo duurzaam mogelijk te gebruiken / beheren. Op deze manier hopen we dat iedereen duurzaamheid meeneemt in zijn of haar levensstijl en ermee aan het werk gaat.

Dit jaar denken we nog aan de volgende losse activiteiten:

  • Het uitnodigen van de kringloopwinkel en het repaircafé voor een lezing/ informatie geven over hun filosofie en activiteiten.
  • Het houden van een lezing door de oprichter van het bedrijf dat biologische kleding maakt uit brandnetels in de Noordoostpolder.
  • Op de website zullen regelmatig nieuwe tips/recepten e.d. worden gezet.
  • In het voorjaar laatste week van febr.  2014 willen we weer een “groene” kerkdienst organiseren. Daarin komen ZWO en duurzaamheid samen.

Contact met PKN De Weide Hoogeveen

Adres:
De Vredehorst
Zuidwoldigerweg 32
7908 AD Hoogeveen
stuur ons een mail