GROENE KERK

Hof te Zande Kerk Kloosterzande

contact deze kerk

Wij zijn een kleine PKN gemeente met twee kerkgebouwen in Hulst en Hontenisse. Omdat we als ZWO commissie ook bezig zijn met: delen van de aarde/behoud van de schepping voor iedereen/milieu en aandacht voor alles wat leeft, zijn we vorig jaar begonnen met het plan groene kerk. We vinden het als kerk belangrijk om mensen bewust te maken van het belang om respect te hebben voor de schepping en mee te werken aan het behoud van natuur en milieu.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

In speciale diensten in de kerk is er aandacht aan dit project gegeven, we schenken fair tray koffie en thee, er zijn spaarlampen geplaatst, zijn begonnen met afval scheiden in de kerk en de vergader- ruimten. Zijn begonnen met het verminderen van papiergebruik, door niet alles zomaar uit te printen. Proberen ook de mensen bewust te maken dat ze zelf hun (kleine) bijdrage kunnen leveren aan een groen wereld. Vele kleintjes maken één grote.

Commitment

Planning is om de buitenruimten milieuvriendelijk te beheren, niet of zo min mogelijk gifstoffen gebruiken in de kerktuin.

Ook zijn we op zoek naar een adres waar fair tray bloemen kunnen worden gekocht voor de zondagdiensten.

Bij de herinrichting van een kerkgebouw wordt rekening gehouden met zuinige verwarmingsmogelijkheden. Misschien is er een mogelijkheid voor zonnepanelen.

Contact met Hof te Zande Kerk Kloosterzande

Adres:
Willem de Zwijgerlaan 2
4587 CJ Kloosterzande
stuur ons een mail