GROENE KERK

Hervormde Gemeente Hierden

contact deze kerk

De Hervormde Gemeente Hierden bestaat uit twee wijkgemeenten; de Dorpskerk in Hierden en Het Visnet in wijk Frankrijk. In totaal hebben we ruim 1.500 leden. Als individuele christen, maar ook als kerk hebben we een grote verantwoordelijkheid om goed rentmeester te zijn voor onze schepping. Daarom zullen we komende jaren ook steeds meer aandacht geven aan duurzaamheid. We hebben een werkgroep samengesteld met leden van beide wijken. De werkgroep heeft twee doelstellingen:
1. Zorgen dat we als kerkorganisatie zelf zo duurzaam mogelijk handelen
2. Onze kerkleden inspireren en motiveren tot een levenswijze die maximaal zorg draagt voor onze schepping.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Half januari hebben we de gemeenteavond “Hoop voor de Aarde” georganiseerd met onder andere RTL4-weerman Reinier vd Berg, Veluwe Duurzaam, Micha cursus en het Repair-cafe. Daarnaast is onze kerk in het voorjaar van 2020 overgeschakeld op duurzame koffie, thee, suiker en melk. En is op het kerkgebouw in wijk Frankrijk veel zonnepanelen geplaatst.

Commitment

Vanwege de coronacrisis hebben we besloten alle plannen voor nieuwe, grote acties zoals bijvoorbeeld een boomplantdag, opschoondag of nieuwe gemeente-avond met praktische workshops uit te stellen. Wel gaan we voorbereidingen treffen om in het najaar de Michacursus aan te bieden (mits ook weer toegestaan in verband met Corona)…Daarnaast delen we wekelijks Groene Tips met onze gemeenteleden via de website van onze kerk.

Contact met Hervormde Gemeente Hierden

Adres:
Zuiderzeestraatweg 149
3849AD Hierden
stuur ons een mail