Haarlem Selimiye Camii moskee

Wie zijn wij

Haarlem Selimiye Moskee fungeert als voortrekker aan de integratie, emancipatie, en participatie van de achterban binnen de maatschappij. Naast onze religieuze functie zetten we ons met name in Haarlem – Oost in voor een betere verbinding en samenhang met elkaar. De Selimiye moskee is dan ook niet alleen een moskee, maar tegelijkertijd een ontmoetingsplek voor iedereen. Ongeacht afkomst, sekse en/of religie. We hebben een groot bereik en richten ons op jeugd, jongeren, volwassenen en ouderen met al onze activiteiten.

Hierdoor zijn we ook bewust van de duurzaamheid van onze moskee, en leggen we steeds de nadruk bij onze leden en bezoekers.

We hebben een vrij nieuw en duurzaam gebouw waar overal bewegingssensoren zijn geplaatst.

Zowel het licht als sommige waterkranen werken met bewegingssensoren.

Verder is het gebouw volledig voorzien van led-lichten.

Hiernaast wordt het afval gescheiden en hebben we een aparte container voor plastic, en gebruiken we gerecycled toiletpapier.

Hygiƫne en duurzaamheid staan hoog in onze geloof, dit wordt ook bijna dagelijks door onze imam gepreekt. We mogen niet meer gebruiken dan we daadwerkelijk nodig hebben.

Iman preekt over de zorg voor de schepping en ook in de Koranlessen aan de jeugd wordt er aandacht aan besteed.

We zamelen kleding in voor arme landen en hebben twee keer in het jaar een braderie markt waar we tweedehandse spullen verkopen.

We maken gebruik van een HR ketel.

Onze moskee is omringd door groen waar we heel veel planten verzorgen.

We onderzoeken momenteel de aanschaf naar zonnepanelen, en of het mogelijk is om onze minaret volledig te bekleden met zonnepanelen.

We willen de komende jaar een fair-trade actie organiseren met de jeugd en langs al onze leden gaan.

Ook zijn we in contact met de gemeente om de bewustwording in Haarlem – Oost te vergroten.

Samen met de Haarlemse Mug willen we een actie opzetten om bewoners bewust te maken van duurzaamheid.

En ook wij willen onze tuin bij – en vlindervriendelijker maken.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak

Contact met Haarlem Selimiye Camii moskee