Fatih moskee Helmond

Islamitische stichting Nederland Fatih Moskee Helmond heeft ongeveer 400 leden. Het voornaamste doel van de moskee is een ruimte ter beschikking stellen waarbij de moslims bij elkaar kunnen komen en hun religie vrijelijk kunnen uitoefenen. Daarnaast zijn wij als moskee een schakel tussen onze achterban en de Nederlandse maatschappij. Hiermee bedoelen wij dat wij informatieve avonden organiseren, ondersteuning bieden in alle vormen aan onze leden. Ons voornaamste doel is om in de komende jaren onze stichting zodanig te veranderen dat het niet alleen als een moskee wordt gezien, maar een sociaal cultureel ontmoetingsplaats wordt voor zowel jongeren als ouderen. Als groene moskee worden we ons nog meer bewust rond o.a. bewust inkopen en energie. Van uit de religie willen we met elkaar zorg dragen voor een duurzamere samenleving voor de huidige en toekomstige generaties.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check

We hebben LED-verlichting

We doen aan afvalscheiding.

We gebruiken FSC papier voor o.a. de printer en gerecycled (toilet)papier.

Met programmeerbare verwarmingsinstallatie kunnen we stookgedrag monitoren en goed inregelen.

We plegen tijdig onderhoud om onnodig stroom en waterverbruik te voorkomen.

We hebben een energiezuinige CV-Ketel laten plaatsen.

We gebruiken eco schoonmaakmiddelen.

Imam preekt over onze verantwoordelijkheid tav de zorg voor de schepping.

Met de jeugd wordt ook over maatschappelijke thema’s waaronder duurzaamheid gediscussieerd.

In de afgelopen 3 jaar hebben we 5 bomen geplant.

We oriënteren op zonnepanelen

We zijn van plan om tijdens renovatie van de toilet en ruimte voor rituele wassing bewegings-gevoelige kranen en verlichting te plaatsen om zo te besparen op water en energie.

Wanneer huidig energiecontract afloopt zullen we rekening houden met groene stroom

We organiseren jaarlijks een cultureel markt (open dag) welke toegankelijk is voor iedereen om zo een binding te creëren en mensen van buitenaf te informeren over ons moskee. Dat biedt ook gelegenheid om aandacht te schenken aan het predikaat groene moskee.

Contact met Fatih moskee Helmond

Molenstraat 103, 5701 KB, Helmond