NGK Enschede

Wie zijn wij

De Nederlands Gereformeerde Kerk in Enschede is een actieve gemeente met circa 800 leden (waarvan circa 300 doopleden). Onze leden komen uit heel Enschede en daarbuiten. In onze gemeente staat de Bijbel centraal. Als gemeenschap willen we groeien in onze relatie met God, met elkaar en met de wereld. Het thema duurzaamheid, zorg voor elkaar en de schepping, sluit hier direct bij aan.
We komen samen tijdens kerkdiensten, wijkbijeenkomsten en andere leerzame en gezellige activiteiten. Veel van deze activiteiten vinden plaats in ons eigen kerkgebouw: de Lasonderkerk.

• Op verzoek van de Raad Algemene Zaken (RAZ) is er een duurzaamheidsproject gestart
  • We proberen iedere drie weken een “wist-u-datje” over duurzaamheid te plaatsen in ons kerkblad
  • We plaatsen regelmatig berichten op de Facebook pagina van de NGK Enschede
  • We hebben rondom onze eigen duurzaamheidszondag een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een verwonderwandeling

• Vervangen van spaarlampen door LED lampen
  • Overstappen naar een duurzame bank
  • Het organiseren van een jaarlijkse duurzaamheidszondag
  • We blijven “wist-u-datjes” plaatsen
  • In de komende maanden organiseren we verschillende activiteiten, zoals: een filmavond (film: Before the flood, speciaal ook voor de jeugd), een leerhuisavond (thema: Elkaar te groen af zijn: waarom en hoe) en een workshop vegetarisch koken.
  • Activtiteiten organiseren rondom duurzaamheidszondag

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check