GROENE KERK

Emmauskerk Eindhoven

contact deze kerk

Wij zijn een christelijke gemeente die op eigentijdse manier vorm wil geven aan ons geloof in God. We willen zorg dragen voor elkaar en voor de mensen om ons heen. We ervaren dat God ons leert leven in geloof,  hoop en liefde. Onze gemeente heeft ongeveer 600 leden. De meesten van ons wonen in Eindhoven en omstreken.  Enkelen zelfs in België! Mensen met diverse achtergronden en diverse interesses, jong en oud, ieder met zijn of haar persoonlijke geloofsbeleving.

Als Emmaüsgemeente zijn wij een kerk in de Protestantse traditie, behorend bij de Nederlands Gereformeerde Kerken. Onze gereformeerde identiteit betekent dat we benadrukken: God zoekt ons, voordat wij Hem zoeken. Hij spreekt tot ons, voordat wij iets tegen Hem zeggen. Dat is genade – Gods onverdiende goedheid voor ons. Daardoor mogen we leven met ontspanning, hoop en vertrouwen. Want onze God brengt wat Hij begonnen is tot een goed einde.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

  • We hebben een beleid om duurzaam met de gebouwen om te gaan. Een meerjarenplan laat zien wat er eventueel in een bepaald jaar aan onderhoud moet gebeuren. Op die manier komen we niet voor verrassingen te staan waarbij snel en ondoordacht gehandeld moet worden.
  • Cv installatie regeling is aangepast zodat uitsluitend in zalen die gebruikt (gaan) worden de verwarming aan staat. Verwarming is op afstand in te stellen aan de hand van de agenda van gebruik.
  • We gebruiken groene energie (Greenchoice), spaarlampen, zijn spaarzaam met water en gaan bewust om met elektriciteit
  • Koffie en thee is Fairtrade. We kopen bewust groente en fruit in,
  • Schoonmaak middelen zijn milieuvriendelijk
  • In de eredienst wordt regelmatig aandacht besteed aan gerechtigheid, onze zorg naar de mensen in de buurt en ver weg.

Commitment

  • 2018 daken vervangen en isoleren.
  • Voorbereiden op plaatsen zonnepanelen.
  • We zoeken naar een manier om de stalen kozijnen te kunnen vervangen door een beter isolerend, maar niet ontsierend (monument status) alternatief.

Contact met Emmauskerk Eindhoven

Adres:
Jan van der Wegestraat 2
5622 JS Eindhoven
stuur ons een mail